015 25 666 28


 

Stuur ons een E-mail
----------------------------
Wij reageren zo spoedig mogelijk

 

MA

08:00
18:15

DI

08:00
18:15

WO

08:00
18:15

DO

08:00
18:15

VR

08:00
21:00

ZA

08:00
18:15

ZO

10:00
17:00

 


16/05/2018

Bloemen bij de uitvaart: goed om te weten
Bij een waardig afscheid horen ook mooie bloemen. Een rouwboeket speelt een belangrijke rol bij de uitvaart: het kan de nabestaanden veel troost, hoop en liefde bieden. Het kiezen van passende rouwbloemen is echter geen eenvoudige klus. Het Delftse Bloemenhuis helpt je hier graag bij. Via bestelling@hetdelftsebloemenhuis.nl kun je eenvoudig bloemstukken of een rouwarrangement voor bij de uitvaart bestellen.
En het mooie is bovendien dat je de kosten van de rouwboeketten vergoed kunt krijgen via de begrafenisverzekering van een overleden dierbare. Onthoud wel dat de voorwaarden rondom de vergoeding kunnen verschillen, afhankelijk van het type polis dat is afgesloten.
Het is raadzaam om de voorwaarden van je polis goed door te pluizen. Maar omdat dit nu eenmaal niet zo makkelijk is, geven we je hieronder alvast een korte uitleg.
Ook door contact te zoeken met de uitvaartverzekeraar weet je direct waar je aan toe bent.
Vergoeding van rouwboeketten
Allereerst is het zaak om te controleren welk type polis de overleden dierbare had afgesloten. Afhankelijk daarvan geldt het volgende:
Bij een kapitaalverzekering:
Met een kapitaalverzekering heb je als nabestaande volledige keuzevrijheid: de uitvaartverzekeraar keert een bepaald bedrag aan je uit waarmee je zelf invulling kunt geven aan de uitvaart. Je kiest zelf welk bedrag je aan bloemen wilt besteden en bij welke bloemist je de bloemen afneemt. Je kunt zelfs een deel van de uitkering apart houden, zodat je ook in de toekomst rouwbloemen kunt afnemen, bijvoorbeeld om op het graf van een dierbare te leggen.
Bij een sommenverzekering:
Ook bij een sommenverzekering kun je zelf invulling geven aan de uitvaart. Het verschil met een kapitaalverzekering is dat het gebruikelijk is dat je de kosten voorschiet en de factuur voor de rouwboeketten indient bij de verzekeraar voor declaratie. Je kiest zelf hoeveel je aan de bloemen wilt besteden en bij welke bloemist de bloemen worden afgenomen. Dit kan uiteraard ook in overleg met een uitvaartverzorger.
Bij een naturaverzekering
Bij een naturaverzekering ben je verzekerd voor een vast pakket aan producten en diensten. Bloemen vormen daar vaak een onderdeel van. Een nadeel kan echter zijn dat vooraf is bepaald welk bedrag is gereserveerd voor de bloemen. Hier kan je als nabestaande niet zomaar van afwijken. Daarnaast zijn er bij naturaverzekeringen vaak vaste afspraken gemaakt met uitvaartverzorgers en bloemisten voor de levering van de bloemen. Met andere woorden, je kunt de rouwboeketten niet naar eigen omvang, soort en hoeveelheid samenstellen.
Bij een combinatieverzekering
Bij een combinatiepolis geldt dat een deel van de verzekering ‘vrij besteedbaar’ is. Deze som geld kun je zelfs gebruiken voor de bekostiging van rouwboeketten.
Meer informatie
Op Uitvaartverzekering.nl staat een kennisdossier met nog meer informatie over dit onderwerp.
We helpen je graag met de keuze voor passende rouwboekketten. Neem gerust contact op met ons via bestelling@hetdelftsebloemenhuis.nl of kom langs in onze winkel in Delft of het filiaal in Voorburg.Anjerrevolutie
Graag een mooie bos Anjers! Toen een jonge student binnenkwam was dit zijn verzoek. Omdat heel veel studenten heel veel Rozen komen halen was ik meteen nieuwsgierig: waarom Anjers? De bloemen waren voor een Portugese medestudent, én die dag was het 25 april: in Portugal is de geweldloze revolutie van 25 april 1974 een belangrijke feestdag.

10/05/2018

Moederdag
Moederdag wordt gevierd ter ere van het moederschap. In Nederland valt Moederdag op de tweede zondag in Mei. Het vereren van moeders is een veel oudere traditie dan de moderne Moederdag en gaat terug op de moedercultus in het klassieke Griekenland. In het Verenigd Koninkrijk is Mothering Sunday een christelijke feestdag en valt op de derde zondag voor Pasen.

14/04/2018

Una corona d’ alloro
Sto cercando una corona d’alloro a Delft: dit waren de eerste woorden die Bruno uit Verona uitsprak toen hij belde om een lauwerkrans te bestellen voor het afstuderen van zijn dochter. Uiteraard hebben wij dit graag gemaakt om het feestje van hun dochter compleet te maken.

08/04/2018

Nationale Secretaressedag
Uw secretaresse is uw steun en toeverlaat. Nationale Secretaressedag is dé dag om uw waardering uit te spreken. Iedere derde donderdag van April vieren wij deze dag. Het is het ultieme moment om uw secretaresse in het zonnetje te zetten. Wij stellen de mooiste boeketten samen met een glimlach. Eenvoudig te bestellen via bestelling@hetdelftsebloemenhuis.nl

04/04/2018

Lente!
De Lente begint pas écht als de Keukenhof in Lisse in volle bloei is. De prachtige bloemenvelden met tulpen, hyacinten en narcissen geven een spectaculair beeld. De Keukenhof is begonnen als een bloemententoonstelling in 1949, maar het was zo succesvol dat het ieder jaar terugkeerde. Het trekt ieder jaar vele bezoekers.

02/04/2018

Mooie bloemen
Net als altijd tijdens Eerste Paasdag sprak de Paus zijn dank uit voor de mooie bloemen uit Nederland. Grazie per i bellissimi fiori dall’Ollanda klinkt het uit Rome. Bedankt voor de mooie bloemen uit Holland. Een mooi moment om trots te zijn op je vak en trots op ons mooie Nederland: Bloemenland

01/04/2018

Stichting Hospice Delft
Soms krijg je een dankbaar verzoek. Een droom laten uitkomen. Een bruidsboeket bezorgen in het Hospice in Delft. Het Hospice vindt het belangrijk het leven te vieren. En alles, wat hierin belangrijk is voor bewoners, mogelijk te maken. De Gemeente Delft werkte mee om van het Hospice een officiële trouwlocatie te maken. Dus de droom van de bruid en de bruidegom kon uitkomen. Wij mochten het bruidsboeket maken.Voorhof Delft
De Voorhof is een woonwijk met veel hoogbouw in Delft. Het ligt ten zuidwesten van het centrum van Delft. De Voorhof is in de jaren 60 van de vorige eeuw gebouwd. De woningdichtheid is hoog en behoort tot de wijken van Nederland met de meeste woningen per hectare. Er werden sinds 2015 aan beide kanten van de Martinus Nijhofflaan nieuwe flats gebouwd met dezelfde architectuur van de nieuwe flats in de Poptahof. In april 2007 is in de Voorhof een beeld geplaatst van de kunstenaar Chris Dagradi.
Bron: Wikipedia Foto: Plattegrond

18/03/2018

Autostuk
Als mensen gaan trouwen zoeken ze uiteraard met zorg de bloemen uit voor de feestelijke dag. We maken dan de mooiste creaties van alleen de beste verse bloemen. Steeds vaker krijgen we het verzoek om naast het bruidsboeket, de tafeldecoraties, de corsages en het aankleden van de bruidslocatie, om ook een mooi autostuk te maken met dezelfde kleuren bloemen. We hebben dit laatst mogen maken.

17/10/2017

De Lauwerkrans
Het leuke van Delft is dat er veel buitenlandse studenten af en toe iets te vieren hebben! Vorige week was er een student uit Italië die afgestudeerd was en er een feestje van maakte. Natuurlijk kon de lauwerkrans bij dit feestje niet ontbreken! In Italië is het de gewoonte om deze op te krijgen bij je afstuderen. Dat is weer iets anders dan een afstudeerbaret! De krans ging de hele avond op zijn hoofd en kreeg de dag erna een mooi plekje op de muur......

27/09/2017

Lisianthus
De Lisianthus komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. Daar groeit ze in rivierbeddingen van de woestijn en in prairiegebieden. In de staten Texas, Nebraska, Nevada en Colorado noemen ze de plant ook wel prairiegentiaan. Hoewel van oorsprong een Amerikaanse schone, begon de zegetocht van de Lisianthus pas echt in Japan. Het waren namelijk Japanse kwekers die in de jaren 30 van de vorige eeuw de prairiegentiaan kruisten. Daaruit ontstond de Lisianthus van nu.

11/09/2017

Seizoensboeket
Als u kiest voor een seizoensgebonden boeket, kiest u bloemen die van nature op dit moment verkrijgbaar zijn op de veiling. De kleuren van de bloemen zijn dieper en de bloemen gaan langer mee. Door een seizoensboeket te bestellen laat u zien dat u bewust met de natuur en haar mogelijkheden omgaat.

06/09/2017

Aloë
Als je als plant, zoals Aloë, al miljoenen jaren bestaat, ga je vanzelf een zekere rust uitstralen. En die past mooi in de huidige woontrent waarin groen binnenshuis een hoofdrol heeft. En dat in de breedste zin van het woord. Versteende, gedroogde en levende natuur worden samen als een soort minituin gepresenteerd. Nu is één Aloë op zich al een stukje natuurhistorie. Maar als je diverse soorten bij elkaar zet, zie je pas hoe divers hun uiterlijk is, met hoge, sterke blaadjes en bladpatronen die Aloë een oeruitstaling geven.

05/09/2017

Een bloemetje voor de buurvrouw
Er komt een vaste klant een bloemetje halen voor de buurvrouw. De buurvrouw is al wat ouder, maar wil absoluut niet zo genoemd worden, dus noem ik haar steevast senior zegt de vaste klant die een mooie bos gemende Gerbera's uitzoekt.
De buurvrouw krijgt een bloemetje voor de schrik: ze had bij zichzelf ingebroken! Ze had het ruitje van de voordeur ingetikt omdat ze de sleutel thuis goed had verstopt en ze had zichzelf buitengesloten. De kinderen hebben een extra sleutel maar wonen ver weg. Bij het afgeven van de mooie Gerbera's kreeg onze vaste klant een reservesleutel van haar mee: wel zo handig !

04/09/2017

Waarom geven we bloemen ?
Zij is de ware. De liefde van je leven. Degene waarmee je oud wilt worden, degene die zorgt voor een gouden randje aan alles wat jullie samen doen. Zonder deze kun je een leven niet meer voorstellen. Dat is nou échte liefde.
Het goede doel en pinnen
Regelmatig komen er collectanten in de winkel voor het goede doel zoals de Hartstichting Het Rode Kruis. Ze krijgen steeds vaker te maken met mensen die geen cash op zak hebben. Wél hun pinpas en hun smartphone met mobiele bankier mogelijkheid. Op steeds meer plekken duiken dan ook alternatieve betaalmogelijkheden op. Elektronisch betalen is populair. In 2016 werd er meer met de pas betaald dan contant. Toch vindt een meerderheid van de bevolking dat het voor betalingen buiten de deur ook mogelijk moet blijven om contant geld te gebruiken, zo blijkt uit onderzoek van De Nederlandsche Bank.
Ondertussen zet de digitalisering van het geld in sneltreintempo door. In het café zie je nu regelmatig dat vrienden óf vriendinnen de drankrekening splitsen en daarna direct aan het mobiel bankieren slaan om het verschuldigde bedrag aan elkaar over te maken.
Er zijn zelfs mensen die nooit meer cash op zak hebben. Maar moeten de eerder genoemde collectant zich zorgen maken? Nee adviseren de banken: bij transacties waarbij mensen direct ter plaatse moeten afrekenen, moeten zij de mogelijkheid houden contant te kunnen betalen. Ouderwets de portemonnee trekken blijft dus voorlopig nog wel een optie.
Voor de collectant die langs komt hebben wij bij Het Delftse Bloemenhuis altijd een bakje met kleingeld staan..... 
 

23/07/2017


Zomaar bloemen geven, de mooiste reden voor een boeket! Wij vinden dat er niet altijd een reden hoeft te zijn om iemand te verassen met een prachtig boeket

31/07/2017

Voor bloemisten is het maken van boeketten prachtig om te doen: belangrijker is de boodschap achter de bloemen.
Laatst ging de telefoon iemand uit Vleuten vroeg om een rouwarrangement met daarin de bloem Brem verwerkt. Helaas is deze bloem in dit jaargetijde niet te verkrijgen. De bloem werd gevraagd vanwege de kleur. Nu wist ik dat de bloem Calla dezelfde kleur had: zodoende kon bij de plechtigheid in Rotterdam de gevoelens van de nabestaanden extra onderstreept worden, zoals de bedoeling was.
Wij halen onze bloemen en planten iedere dag op de veiling in Rijnsburg. Dit is een bewuste keuze: het uitgangspunt is kwaliteit. Daar heb je goede en verse bloemen en planten voor nodig.Onze kwaliteit vervult een sleutelrol: alleen dan is het mogelijk om de beste bloemen en planten te leveren en de mooiste boeketten te maken.
Wat ik ook bijzonder vind: soms heeft een bedrijf de vraag om een bijzondere bloem in een boeket te verwerken, zodat dit bijdraagt aan een prettige werkomgeving.
Het contact met Royal Flora Holland is een wisselwerking die al jaren goed uitpakt.
Ook bezoeken John en Marja regelmatig bloemen workshops in Aalsmeer en Naaldwijk. We leren dan allerlei nieuwe dingen en krijgen veel tips die bruikbaar zijn.
Je kunt de tips direct doorspelen naar de klant. Je krijgt en nieuwe energie van.
Het komt heel vaak voor dat mensen bloemen kopen. Vaak is dit voor gezelligheid en sfeer in huis. Of om iemand te troosten vanwege een verdrietige situatie. Vaak wil je een mooie bos gegeven omdat je van iemand houdt. Het is de boodschap achter de bloemen en planten die het 'm doen.

Open Ma Di Wo Do 8:00 18:15
Vr 8:00 21:00 Za 8:00 18:15
Zo 10:00 tot 17:00

 

 

 

Stuur ons een E-mail
----------------------------
Wij reageren zo spoedig mogelijk

 

MA

08:00
18:15

DI

08:00
18:15

WO

08:00
18:15

DO

08:00
18:15

VR

08:00
21:00

ZA

08:00
18:15

ZO

10:00
17:00