015 25 666 28


 

Stuur ons een E-mail
----------------------------
Wij reageren zo spoedig mogelijk

 

MA

08:00
18:15

DI

08:00
18:15

WO

08:00
18:15

DO

08:00
18:15

VR

08:00
21:00

ZA

08:00
18:15

ZO

10:00
17:00

 
Voorhof Delft
De Voorhof is een woonwijk met veel hoogbouw in Delft. Het ligt ten zuidwesten van het centrum van Delft. De Voorhof is in de jaren 60 van de vorige eeuw gebouwd. De woningdichtheid is hoog en behoort tot de wijken van Nederland met de meeste woningen per hectare. Er werden sinds 2015 aan beide kanten van de Martinus Nijhofflaan nieuwe flats gebouwd met dezelfde architectuur van de nieuwe flats in de Poptahof. In april 2007 is in de Voorhof een beeld geplaatst van de kunstenaar Chris Dagradi.
Bron: Wikipedia Foto: Plattegrond

18/03/2018

Autostuk
Als mensen gaan trouwen zoeken ze uiteraard met zorg de bloemen uit voor de feestelijke dag. We maken dan de mooiste creaties van alleen de beste verse bloemen. Steeds vaker krijgen we het verzoek om naast het bruidsboeket, de tafeldecoraties, de corsages en het aankleden van de bruidslocatie, om ook een mooi autostuk te maken met dezelfde kleuren bloemen. We hebben dit laatst mogen maken.

17/10/2017

De Lauwerkrans
Het leuke van Delft is dat er veel buitenlandse studenten af en toe iets te vieren hebben! Vorige week was er een student uit Italië die afgestudeerd was en er een feestje van maakte. Natuurlijk kon de lauwerkrans bij dit feestje niet ontbreken! In Italië is het de gewoonte om deze op te krijgen bij je afstuderen. Dat is weer iets anders dan een afstudeerbaret! De krans ging de hele avond op zijn hoofd en kreeg de dag erna een mooi plekje op de muur......

27/09/2017

Lisianthus
De Lisianthus komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. Daar groeit ze in rivierbeddingen van de woestijn en in prairiegebieden. In de staten Texas, Nebraska, Nevada en Colorado noemen ze de plant ook wel prairiegentiaan. Hoewel van oorsprong een Amerikaanse schone, begon de zegetocht van de Lisianthus pas echt in Japan. Het waren namelijk Japanse kwekers die in de jaren 30 van de vorige eeuw de prairiegentiaan kruisten. Daaruit ontstond de Lisianthus van nu.

11/09/2017

Seizoensboeket
Als u kiest voor een seizoensgebonden boeket, kiest u bloemen die van nature op dit moment verkrijgbaar zijn op de veiling. De kleuren van de bloemen zijn dieper en de bloemen gaan langer mee. Door een seizoensboeket te bestellen laat u zien dat u bewust met de natuur en haar mogelijkheden omgaat.

06/09/2017

Aloë
Als je als plant, zoals Aloë, al miljoenen jaren bestaat, ga je vanzelf een zekere rust uitstralen. En die past mooi in de huidige woontrent waarin groen binnenshuis een hoofdrol heeft. En dat in de breedste zin van het woord. Versteende, gedroogde en levende natuur worden samen als een soort minituin gepresenteerd. Nu is één Aloë op zich al een stukje natuurhistorie. Maar als je diverse soorten bij elkaar zet, zie je pas hoe divers hun uiterlijk is, met hoge, sterke blaadjes en bladpatronen die Aloë een oeruitstaling geven.

05/09/2017

Een bloemetje voor de buurvrouw
Er komt een vaste klant een bloemetje halen voor de buurvrouw. De buurvrouw is al wat ouder, maar wil absoluut niet zo genoemd worden, dus noem ik haar steevast senior zegt de vaste klant die een mooie bos gemende Gerbera's uitzoekt.
De buurvrouw krijgt een bloemetje voor de schrik: ze had bij zichzelf ingebroken! Ze had het ruitje van de voordeur ingetikt omdat ze de sleutel thuis goed had verstopt en ze had zichzelf buitengesloten. De kinderen hebben een extra sleutel maar wonen ver weg. Bij het afgeven van de mooie Gerbera's kreeg onze vaste klant een reservesleutel van haar mee: wel zo handig !

04/09/2017

Waarom geven we bloemen ?
Zij is de ware. De liefde van je leven. Degene waarmee je oud wilt worden, degene die zorgt voor een gouden randje aan alles wat jullie samen doen. Zonder deze kun je een leven niet meer voorstellen. Dat is nou échte liefde.
Het goede doel en pinnen
Regelmatig komen er collectanten in de winkel voor het goede doel zoals de Hartstichting Het Rode Kruis. Ze krijgen steeds vaker te maken met mensen die geen cash op zak hebben. Wél hun pinpas en hun smartphone met mobiele bankier mogelijkheid. Op steeds meer plekken duiken dan ook alternatieve betaalmogelijkheden op. Elektronisch betalen is populair. In 2016 werd er meer met de pas betaald dan contant. Toch vindt een meerderheid van de bevolking dat het voor betalingen buiten de deur ook mogelijk moet blijven om contant geld te gebruiken, zo blijkt uit onderzoek van De Nederlandsche Bank.
Ondertussen zet de digitalisering van het geld in sneltreintempo door. In het café zie je nu regelmatig dat vrienden óf vriendinnen de drankrekening splitsen en daarna direct aan het mobiel bankieren slaan om het verschuldigde bedrag aan elkaar over te maken.
Er zijn zelfs mensen die nooit meer cash op zak hebben. Maar moeten de eerder genoemde collectant zich zorgen maken? Nee adviseren de banken: bij transacties waarbij mensen direct ter plaatse moeten afrekenen, moeten zij de mogelijkheid houden contant te kunnen betalen. Ouderwets de portemonnee trekken blijft dus voorlopig nog wel een optie.
Voor de collectant die langs komt hebben wij bij Het Delftse Bloemenhuis altijd een bakje met kleingeld staan..... 
 

23/07/2017


Zomaar bloemen geven, de mooiste reden voor een boeket! Wij vinden dat er niet altijd een reden hoeft te zijn om iemand te verassen met een prachtig boeket

31/07/2017

Voor bloemisten is het maken van boeketten prachtig om te doen: belangrijker is de boodschap achter de bloemen.
Laatst ging de telefoon iemand uit Vleuten vroeg om een rouwarrangement met daarin de bloem Brem verwerkt. Helaas is deze bloem in dit jaargetijde niet te verkrijgen. De bloem werd gevraagd vanwege de kleur. Nu wist ik dat de bloem Calla dezelfde kleur had: zodoende kon bij de plechtigheid in Rotterdam de gevoelens van de nabestaanden extra onderstreept worden, zoals de bedoeling was.
Wij halen onze bloemen en planten iedere dag op de veiling in Rijnsburg. Dit is een bewuste keuze: het uitgangspunt is kwaliteit. Daar heb je goede en verse bloemen en planten voor nodig.Onze kwaliteit vervult een sleutelrol: alleen dan is het mogelijk om de beste bloemen en planten te leveren en de mooiste boeketten te maken.
Wat ik ook bijzonder vind: soms heeft een bedrijf de vraag om een bijzondere bloem in een boeket te verwerken, zodat dit bijdraagt aan een prettige werkomgeving.
Het contact met Royal Flora Holland is een wisselwerking die al jaren goed uitpakt.
Ook bezoeken John en Marja regelmatig bloemen workshops in Aalsmeer en Naaldwijk. We leren dan allerlei nieuwe dingen en krijgen veel tips die bruikbaar zijn.
Je kunt de tips direct doorspelen naar de klant. Je krijgt en nieuwe energie van.
Het komt heel vaak voor dat mensen bloemen kopen. Vaak is dit voor gezelligheid en sfeer in huis. Of om iemand te troosten vanwege een verdrietige situatie. Vaak wil je een mooie bos gegeven omdat je van iemand houdt. Het is de boodschap achter de bloemen en planten die het 'm doen.

Open Ma Di Wo Do 8:00 18:15
Vr 8:00 21:00 Za 8:00 18:15
Zo 10:00 tot 17:00

 

 

 

Stuur ons een E-mail
----------------------------
Wij reageren zo spoedig mogelijk

 

MA

08:00
18:15

DI

08:00
18:15

WO

08:00
18:15

DO

08:00
18:15

VR

08:00
21:00

ZA

08:00
18:15

ZO

10:00
17:00